Porzucone koszyki


W tym artykule:


Co to są porzucone koszyki?

Jeżeli Twój klient doda produkty do koszyka, a następnie przejdzie do procesu finalizacji zamówienia i poda maila, ale z jakiś powodów nie dokończy transakcji - w tym momencie tworzy się tak zwany porzucony koszyk. W Shoplo w planie Advanced i wyższym masz dostęp do porzuconych koszyków, które możesz odzyskać np. poprzez wysłanie wiadomości przypominającej do kupującego. 


Gdzie mogę zobaczyć porzucone koszyki?

Porzucone koszyki znajdziesz w panelu Shoplo. Przejdź do zakładki Zamówienia > Porzucone koszyki

shoplo-porzucone-koszyki.png

Tutaj zobaczysz listę wszystkich porzuconych koszyków, informację, czy został wysłany do nich e-mail oraz czy udało się taki koszyk odzyskać. 

shoplo-porzucony-koszyk-info.png


W jaki sposób wysłać automatyczną wiadomość do porzuconych koszyków?

W panelu możesz ustawić automatyczną wiadomość, która zostanie wysłana po 6 lub 24 godzinach do osób, które porzuciły koszyk. Twój klient w tej wiadomości, zobaczy specjalny link, dzięki któremu wróci do procesu finalizacji zamówienia. 

W poniższych sytuacjach mail nie zostanie wysłany: 

  • Jeśli klient samodzielnie powróci do koszyka i dokona zakupu (przed wysłaniem maila).
  • Jeśli produkty dodane przez klienta nie są już dostępne. 
  • Jeśli klient posiada kilka porzuconych koszyków (w takim wypadku zostanie wysłany tylko jeden mail)

W celu stworzenia wiadomości, przejdź do Ustawienia > Szablony e-mail > Dodaj szablon i połącz wiadomość z akcją Porzucenie koszyka. Dowiedz się więcej o szablonach e-mail.

shoplo-porzucony-koszyk-szablon.png

 

Nie znalazłeś tego, co szukasz? Contact Support